Så här hanterar du användare i Windows 10

  • Windows 10 presenterar ett nytt gränssnitt för användarhantering.
  • Det kan finnas flera konton, vilket komplicerar administrationen om det inte görs på rätt sätt.
  • Team Manager låter dig hantera användare effektivt.
  • Att ta bort konton kräver att lösenordshanteringen bekräftas om de är skyddade.

Windows 10 har, förutom att erbjuda ett nytt grafiskt gränssnitt, även modifierat visningsalternativen för inställningar. Medan vissa kan tycka att de nya menyerna är enklare, har Microsoft bara gjort saker och ting mer komplicerade för många andra. Om vi ​​vill lägga till, ta bort eller helt enkelt hantera de olika användarna på vår Windows 10-dator kan vi komma åt systeminställningarna via Inställningar-appen och använda det grafiska gränssnittet, eller så kan vi komma åt dem från Dator-menyn och göra ändringar mycket snabbare och mer effektivt.

Om du först använde Windows 10 utan ett Microsoft-konto och senare lade till ett, har din Windows 10-dator troligtvis två olika konton när du loggar in. När du försöker ta bort det första kontot kommer du att upptäcka att det inte är tillgängligt via inställningarna för Windows 10-användare, vilket kräver att du öppnar verktyget Datorhantering direkt. Detta är det bästa sättet att felsöka eventuella problem eller frågor angående datorns konfiguration.

Hantera användare i Windows 10

  • För det första smälter vi till Team och klickar på musens högra knapp för att trycka på alternativet hantera.
  • Sedan öppnas ett fönster som heter Lagledare, där vi inte bara hittar teknisk information om utrustningen utan också information om konfigurationer, användare, lagring, tjänster.
  • För att hantera användare måste vi inom Verktyg rikta systemet till Användare och användargrupper.
  • En undermeny visas i form av mappar som anropas Användare och grupper. I var och en av dessa mappar finns användare och grupper som har åtkomst till systemet.
  • För att radera användare eller grupper som vi inte vill, vi måste bara gå till användaren eller gruppen i fråga, klicka på höger knapp och välj ta bort. Om kontot är skyddat med ett lösenord kommer systemet att be oss att bekräfta att vi är de legitima ägarna.

Lägg till som prioriterad källa i Google